YLA2, KERJ-II


© K.J

Rakkaalla lapsella on monta nimeä

Katylee pähkinänkuoressa

Virallinen nimi: Katylee k (VH06-099-3793) Lempinimet: Katy, Katylee, Katie, Ka
Rotu: arabialainen puoliverinen (50%) Väri ja merkit: harmaankimo
Sukupuoli: tamma Säkäkorkeus 164 cm
Syntynyt: 12.5.2009, Suomi Ikä: 27-vuotias (3v. 17.9.2009) k. 7.2.2013
Koulutustaso: ko: vaA, re: 140, me: 130 Painotuslaji: kenttäratsastus
Omistaja: matty (VRL-00816) Maahantuoja: K.J, Lime

Katy eli mamman halihevonen

elämää tamman kanssa

"Myydään nuori kenttätamma. Tästä 7-vuotias arabialainen puoliverinen (veriprosentti 50%) kilpailuun ja siitokseen. Suvusta löytyy mm. isä Llewie II (kisatuloksia kansainvälisiltä 140-radoilta, KTK-II), ie. Tillamie (kantakirjauksessa liikkeet 9-9-9), emän puolelta menestyneitä laukka- ja showarabeja. Kuvankaunis harmaankimo, säkä +160. Kilpailtu esteitä, koulua ja kenttää menestyksellä, pelkkiä 0-ratoja tällä kaudella. Kauniit kolme askellajia, etenkin ravia kehuttu. Ko vaA, re 140, me 130. Irtohypytetty jopa 155cm ja kotona 150-harjoituksia. Maastossa vauhdikas mutta varma, ei kyttää tai kolauttele. Osaava ja herkkä ratsastaa, kuuntelee kaikki ratsastajan avut, ei anna virheitä anteeksi. Ketterä ja nopea, esteillä ei tiputtele. Ja kunhan on luottamus kunnossa, voi tällä mennä miten päin tahansa! Tästä jollekin loistava hevonen suurella sydämellä. Vain hyvään kotiin, jossa ymmärretään tammoja. Varusteet mukaan (mm. kolmet suitset, alle vuoden vanhat este- ja koulusatulat, huopia, loimia, riimuja...)"

Katylee k oli elellyt rauhallista elämää kasvattajallaan aina 7-vuotiaaksi asti. Eteen tuli myynti kun omistaja ei tarvinnut pientä kenttätammaa enää nurkkiinsa pyörimään. Kuulemani mukaan markkinat Ruotsissa eivät olleet huikeat, varsinkaan kenttähevoselle, jonka myynti-ilmoituksessa luki, että tulevan kodin täytyy ymmärtää tammoja. Tällainen ainakin koulutustasoltaan aarre ei lähtisi ihan halvalla, mutta moni kävi kokeilemassa kuvankaunista Katyleetä. Myynnistä ei kuitenkaan tullut mitään, harva ratsastaja oli tarpeeksi herkkä tammalle. Harmaankimo vedettiin hiljaiseen myyntiin ja tamman ratsastaja keskittyi kilpailemaan lisää sijoituksia myynnin auttamiseksi. Se todellakin kannatti. Katylee k ja Sofie Andres ottivat osaa kansainvälisiin kenttäkilpailuihin Tukholmassa, ja paikalla oli myös saksalaisen kenttätallin Limen omistaja K.J kilpahevosineen. Tallin porukan silmiin osui hauskanoloinen harmaankimo, joka oli lähtökopissa niin innoissaan, että nousi lähes pystyyn. Kun pilli soi ja ovi aukeni, tamma ampaisi vauhtiin kuin laukkaratsu konsanaan. Kun sama tamma seisoi palkintojen jakotilaisuudessa sinivalkoinen ruusuke suitsissaan, K.J onnitteli loistavat pisteet ja täsmäajan maasto-osuudelta saanutta ratsukkoa, ja myöhemmin itseään ostettuaan loistavan kenttäratsun.

Tämän upean kenttätamman tie minun, estepelkoisen ja maastoilua vihaavan suomalaisen kouluratsastajan, käsiin on melko simppeli. Kun kaverini innostui kenttäratsastuksesta ja alkoi kilpailemaan lajissa suomenhevosensa kanssa, jouduin luonnollisesti sillä hetkellä hevosettomana ravaamaan kisahoitajana. Little by little, kenttäratsastus sai kiedottua hänet pikkusormensa ympärille ja vuoden jälkeen sain pitää huolta yhden suomenhevosen sijaan kolmesta hevosesta. Helppo luokka: Lassin James, CCI/CIC3: Bartok II ja CCI/CIC5: Dina47. Niin paljon kuin uskottelinkin itselleni olevani ikuinen suomenhevosihminen ja kouluratsastaja, Bart ja Tintti olivat törkeän upeita puoliverisiä ja kenttäratsastus, etenkin useamman tähden luokat, uskomatonta seurattavaa. Kenttäratsastuskärpänen puri ja kovaa. Vaikka pelkäsin kuollakseni esteitä ja suostuin hyppäämään vuorenvarmalla ja luotettavalla Bartillakin korkeintaan kasikymppiä, päätin aloittaa etsimisen. Muistan ensimmäisen illan, selailin aluksi kotimaisia markkinoita ja sitten Ruotsin tarjontaan, kunnes lopulta sain kasattua unelmahevosena. Säkä alle 170, vitostason hevonen, vuorenvarma hyppääjä, herkkä ratsastaa, tervepäinen, alle 10-vuotias, puoliverinen. Tamma. Viimeisin kirjoitin hieman epäröiden, olin aina ollut enemmän ruunaihmisiä, koska en yksinkertaisesti tullut tammojen kanssa toimeen. Mutta halusin astuttaa tamman, koska jos löytäisin sen oikean, en haluaisi ikinä päästää siitä irti. Miten sitten löysin Katyleen? Puoli vuotta kenttäratsastusetsinnän jälkeen löysin itselleni ketterän ja suloisen newforestorin, ja olimme muuttaneet Essexiin, Iso-Britanniaan. Poneissa oli se hyvä juttu, ettei niiden hyppykapasiteetti riittänyt pitkälle, ja Morriskin oli koulupainotteinen. Matkasimme pohjois-Saksaan kansainvälisiin koulukilpailuihin, ja oman suorituksemme jälkeen jäin seuraamaan verryttelyalueelta vaativa A -luokkaa. Uskomattoman kaunis, yli 170-senttisten Bartin ja Tintin jälkeen minun silmiini pienikokoinen puoliveritamma suoritti parhaillaan rataa. Katsoin, kuinka se tanssahteli askel toisensa jälkeen ja kuunteli ratsastajansa pienintäkin apua. 84.599% oli ratsukon tulos ja he sijoittuivat kevyesti luokkansa ensimmäisiksi. Kun kuulutuksissa mainittiin tamman olevan myytävänä kenttähevoseksi, heitin Morriksen serkkupoikani Robertin käsiin ja syöksyin kohti ratsukkoa. Elämäni parhaiten käytetty rahasumma, jolla olisin saanut itselleni tuliterän auton tai komean omakotitalon. Minä ostin hevosen ilman koeratsastusta tai taustatsekkausta.

Kysessä on erittäin rohkea tamma leijonan sydämellä. Ratsastajan ja ratsun välinen luottamus on helppo luoda näin loistavan hevosen kanssa. Katylee toimii parhaimmillaan kuin ihmisen mieli, mutta toki mukaan mahtuu huonoja ja tammamaisia neitipäiviä kun mikään ei ole hyvin. Katyleellä sanottiin olevan nappiluonne, ja ilmeisesti ihmisillä on eri käsitys nappiluonteesta.

Hoitohevosena Katyleetä on vaikea kuvailla, fiilikset riippuu hieman päivästäkin. Se on hellyyttävän pikkutamman ja säpäkän puoliverisen risteytys. Helppohoitoinenhan tamma sinänsä on - harjatessa usein pitää mielenkiintonsa hoitajassa ja mielellään jakelee kuolapusuja ja hellyydenosoituksia. Hierominen on yksi juttu, jota Katylee suorastaan rakastaa. Se nojautuu koko painollaan käsiä vasten (tästä omistajan suuret hauikset) ja alahuuli roikkuu lattiassa. Hevonen on lähellä kaatua kun hieronta loppuu. Raukka. Varustaessa hieman hepuloi, innostuu kovasti tulevasta tapahtumasta. Katyleen kanssa kannattaa muistaa, että tamma rakastaa piehtaroida. Eritysesti sitten kun satulan on saanut selkään. Satulan kanssa Katyleetä ei kannata jättää karsinaan. Neiti kyllä tietää mistä naruista vetää saadakseen omistajansa hermoromahduksen partaalle. Kuitenkin lempeä vain tutuille ihmisille tarkoitettu hörähdys ja päällä pukkaisu auttaa aina.

Omistajansa ärsyttämisesti huolimatta Katylee on ehdottoman lojaali ratsu. Jos selästä tippuu, tamma ei lähde juoksentelmaan kohti vapautta, vaan pysähtyy niille sijoilleen ja saattaa jopa tulla päällään pökkimään ratsastajaa. Muutenkin Katylee on osoittautunut ihmisrakkaaksi tapaukseksi. Kerran olimme maneesissa estevalmennuksessa ja nuorempi tyttö tippui hevoseltaan. Katylee pysähtyi ravista niille sijoilleen, pysähtyi katsomaan ratsastajaa ja hirnahti kimeästi. Kun tyttö nousi ylös, tammakin jatkoi kulkuaan normaalisti.

Ratsuna Katylee on erittäin reipas, aina pirteä ja utelias. Tuntuu, että aina saa olla tammaa rauhoittelemassa (omistajan sanavarastoon kuuluuvat lähinnä ptruu, soojaa, raaaaauhassa) ja hakemassa pois puskista kaikenlaisia asioita tutkimasta. Lapsellinenkin se on luonteeltaan - innostuu uusista asioista, kuten vaikka jalkapallosta tarhassa, mutta kyllästyy siihen heti huomenna. Sitten kun joku toinen leikkii pallolla niin johan se halutaan takaisin! Sama koskee valmennuksia ja ratsastustunteja. Jos joku muu hyppää parhaillaan, Katyleetä on miltei mahdotonta pitää käynnissä ja ravikin on kuin Vermon raviradalla.

Katylee ei ole helppo ratsu, tammaa pitää oikeasti ratsastaa, että sen saa kunnolla kuuntelemaan ja tekemään mitä ratsastaja tahtoo. Mutta kun saa puoliverisen kulkemaan sievässä peräänannossa, hiki, veri ja kyynelet olivat kaikki sen arvoista. Tammalla on kerrassaan upeat askellajit, erityiset liitävä laukka ja kaunis ravi. Kouluratsastuksessa Katylee jaksaa aina keskittyä alkuvänkäilyn jälkeen ja suorittaa yleensä hienon radan, ellei innostu esittelemään tylsistyttyään hienoja keulimisia tai pukkeja... Onneksi pahimmat showt saadaan alta verryttelyssä!

Mutta esteet ovat ehdottomasti Katyleen juttu. Erityisesti korkeat sellaiset, pienille Katylee naurahtaa ja ravaa keposesti yli. Tekniikkaharjoittelu on hieman hankalaa tämän yksilön kanssa... Jumppasarjoista ja innareista Katylee innostuu silmin nähden - hieman vaativammat jutut ovat aina mukavia. Laukka-askeleita tai ponnistuspaikkoja ei tarvitse ratsastajan juurikaan laskea, sillä Katylee pitää mieluiten itse huolen hypystään. Ratsastajan tarvitsee tulla mukana ja ohjata - virheitä tämä neiti ei anna anteeksi. Ketterä ja nopea tamma, suorittaa radat aina siististi ja virheittä ellei ratsastaja mokaile. Uusintaradoilla parhaimmillaan - nopea ja erittäin ketterä. Lisäksi ponnistusvoimaa löytyy rutkasi! Yleisesti ottaen ilmava ja tasapainoinen hyppytekniikka rataesteillä, mutta maastossa...

Vielä rataesteitä hauskempia ovat maastoesteet. Katyleen ilmavuus ja rennosti pyörivä laukka muuttuu maata tamppaavaan laukkaan ja suoraviivaiseen menoon kuin laukkaratsuilla konsanaan. Ratsastaja saa olla laskettelulasit päässä kyyryssä kaulanmyötäisenä kun Katylee laukkaa täyttä häkää ja nauttii jokaisesta esteestä. Veteensyöksyminen on yksi lempparijutuista, ja yleensä tamma heittelee päätään täysin liekeissä! Tämä kirvoittaa katsomossa naurahduksia, Katylee kun tuntuu niin nauttivat maastoesteistä. Haudat, portaat, pituusesteet, tukit... Kaikki menee. Risuesteillä Katylee ignooraa risut ja puskat täysin, hyppää suoraan läpi. Varma ja luotettava maastoratsu, joka ei kyttäile tai emmi - antaa painaa vaan!


© K.J

Astetta kovempi kenttäpeli

sukutaulu ja -selvitys

i. Llewie II
prn ruotsalainen puoliverinen, 174 cm
kasv. Tina Sjanssån
evm


ii. Cold Feet
prt suomalainen puoliverinen, 169 cm
evm
iii. Felix
tprt hannover, 173 cm
evm
iie. Systematic TX
rt suomalainen puoliverinen, 165 cm
evm
ie. Tillamie
rn ruotsalainen puoliverinen, 165 cm
evm
iei. Mister Simon
mrn ruotsalainen puoliverinen, 160 cm
evm
iee. Bellatrix
rt ruotsalainen puolverinen, 159 cm
evm
e. Camille ox
km arabialainen täysverinen, 160 cm
kasv. Harrison Shell
evm

ei. Lavie ox
km arabialainen täysverinen, 167 cm
evm
eii. Neville ox
m arabialainen täysverinen, 166 cm
evm
eie. Milia ox
km arabialainen täysverinen, 155 cm
evm
ee. Shaloma ox
hkm arabialainen täysverinen, 161 cm
evm
eei. Al-Khad ox
km arabialainen täysverinen, 164 cm
evm
eee. Shalia ox
hkm arabialainen täysverinen, 160 cm
evm

Katylee on evm-sukuinen, mutta siitä huolimatta sillä on ihan mukavannäköinen sukutaulu, upea risteytys estepainotteista puoliverisukua sekä matka- ja laukkaratsuina toimineita arabialaisia täysverisiä. Suku on harvinanen ja Katylee on arabialainen puoliverinen ensimmäisessä polvessa. Isän puolelta tamma on perinyt loistavat hyppylahjansa ja rakenteensa, ja emän puolelta tulisen, mutta miellyttämisenhaluisen luonteensa ja ihmisrakkaan asenteensa.

Isä Llewie II on yksi Tina Sjanssånin omistaman oriasema Kallway Stallionsin huippuoreja. Lewi on tehnyt todella hyvän uran esteratsastuksen parissa, se hyppäsi kansainvälisellä tasolla jopa 140-esteillä. Lewillä on loistava hyppypää, se on innokas esteillä ja kapasiteettia ja skouppia sillä riittää, mistä todisteena on jopa edustussija kolmena vuotena peräkkäin Ruotsin estemaajoukkueessa, kolme MM-mitalia yksilönä ja kaksi joukkueena sekä Ruotsin mestaruus junioriratsastajan kanssa. Luonteeltaan se on melkoisen orimainen, mutta kuitenkin aivan käsiteltävä ja mukava. Kerrassaan upea rakenne ja nyt vanhoilla päivillään Lewi on niittänyt mainetta ja kunniaa myös näyttelykehissä. Ori on edelleen haluttua tavaraa puoliverijalostuksessa vaikka sen varsoja tuntuukin löytyvän ainakin Ruotsista joka kulmalta. Mutta kukapa ei haluaisi varsastaan potentiaalista ja hyväluonteista ratsua?

Isänisä Cold Feet oli suomalainen puoliveriori, joka myös asui Suomessa. Omistajalla oli suuret odotukset tällä kapasiteetikkaalle ja lahjakkaalle orille - nuorten hevosten laatuarvosteluissa ja estekokeissa Felix oli ikäluokkansa paras. Ori kuitenkin loukkaantui pahastai tarhassa, ja hyvällä hoidolla ja onnella se saatiin pelastettua. Esteratsua siitä ei kuitenkaan ikinä saatu, ja allakin oli vain aluetason 120-ratoja ja myöhemmin yksi kansallinen 130-startti ja kaksi 140-starttia. Siitä huolimatta Felix vaikutti vielä myöhemmin kouluradoilla ja toimipa se aikansa myös terapiahevosena. Viimeisimpinä vuosinaan omistaja pystyi pitämään oria pihassaan vaikka vapaana tietäen, ettei se lähtisi mihinkään. Ehdottomasti yksi kultaisimmista puoliverisitä, joita olen ikinä tavannut! Felix oli astunut kilpailutuloksiensa vähyydestä huolimatta useita tammoja, ja jokaiselta jälkeläiseltä löytyy uskomattoman raamikas rakenne, loistavat hyppylahjat ja hyvä pää.

Tillamie on Tina Sjanssånin ensimmäinen oma hevonen, hänen silmäteränsä ja kantatammansa. Tillasta on tällä hetkellä vain kolme jälkeläistä, joista tunnetuin on yksi Ruotsin huippuoreista, Llewie II. Lewillä on useampia jälkeläisiä, joille kaikille on periytynyt Tillan hurmaava luonne ja upean lennokkaat liikkeet. Tina itse kilpaili tammalla sen nuoruusvuosina kouluratsastuksessa ja kaksikko edusti kahtena vuonna Ruotsia sekä Pohjoismaiden että Euroopan mestaruuskisoissa, tuoden kotiin kaksi Pohjoismaiden mestaruutta ja kaksi hopeamitalia Euroopan mestaruuskisoista. Tina kertoo vieläkin silloin tällöin satuloivansa jo pyöreät 20-vuotisjuhlansa viettäneen tamman ja kertoo sille koulutreeneistä. Innostunut pilke ilmestyy kuulemma saman tien Tillan silmäkulmaan ja kentällä se jaksaa vieläkin tanssia kuin se nuori GP-tason kouluhevonen.

Puoliverisistä päästään siroon, mutta kestävään arabialaispuoleen. Emä Camilla ox on erittäin kaunis, harmaankimo siitostamma, joka nuoruusvuosinaan toimi menestyksekkäänä laukkaratsuna. Tamman isä on laukkasukuinen arabialainen, ja kylmä pää sekä kestävyys on peritty sieltä. Tamman statistiikka oli 12:6-3-3, ja tämän jälkeen omistajat siirsivät tamman siitokseen. Camillasta on saanut alkunsa Katyn lisäksi usea puhdasverinen arabialainen, jotka toimivat nykyään matkaratsastuksessa sekä laukkaradoilla.<(p>

Tosiaan, Lavie ox toimi laukkaratsuna. Orilla on erittäin siro rakenne, mutta se oli yksi aikansa kestävimmistä ja kylmäpäisimmistä laukkaratsuista. Suvusta löytyy toinen toistaan hienompia nimiä laukkaihmisten piireissä. Kauempaa suvusta löytyy myös englantilaisia täysverisiä, mutta jalostuksen myötä Lavie on täysin puhdasverinen arabialainen täysverinen. Ehkä se nopeus ja voimakkuus kuitenkin piilevät jossain geeneissä...

Camillan emä, Shaloma ox toimi upean sukunsa takia lähinnä kokonaan täysipäiväisenä siitostammana, mutta niitti menestystä näyttelyissä ympäri maailmaa. Lisäksi tammalla on kilpailtu helppoja koululuokkia ja pienikokoisena arabialaisena myös ponien esteluokkia. Kerrassaan upeat liikkeet ja arabialaiselle tyypillinen, tulinen luonne. Shallan suvusta löytyy kauempaa vanhoja nimiä, joita arabialaiskasvatuksessa arvostetaan suuresti. Emän puolelsta löytyy kestäviä, miellyttämisenhaluisia ja nöyriä matkaratsuja, ja isän puolelta tulisia ja uskomattoman hienoja showhevosia.

jälkeläiset

t. Szajkó kär, syntynyt 19.9.2011 (i. Stark Adler)
Kreja on syntynyt omana syntymäpäivänäni, ja siksi tummanpuhuvan tamman kotiinjättäminen houkuttelikin paljon. Sukunsa puolesta, etenkin jos tulee isäänsä, Krejasta olisi kuitenkin tulossa ainakin 150-ratojen hyppääjä enkä minä ikinä sellaisille radoille uskaltaisi lähteä. Siksi kaunokainen löysi hyvän, esteitä rakastan kodin unnin siittolasta.

t. Sparrow kär, syntynyt 2.8.2011 (i. Scentless)
Sara oli todella pitkään kotona, ehdittiin treenata sen kanssa melkein vuosi ja päästiinkin starttaamaan muutamat kenttäkilpailut kolmen ja neljän tähden luokissa. 2011 loppusyksystä Sara kuitenkin pääsi muuttamaan uuteen kotiin, aloittelevalle suurien luokkien kenttäharrastajalle, Marsalle. Hurmaava valkopää tuli yllätyksenä omistajallekin, jonka oli tarkoitus hankkia pieni puskaponi harrasteluun. Parivaljakko pitää majaa täällä Suomessa myöskin, Minnalan tallilla, eli päästään usein moikkaileen!

o .Tikos kär, syntynyt 10.6.2011 (i. Troyal Tribal)
Katy sai kesäkuussa 2011 ensimmäisen orivarsansa. Pipan jälkeen olin päättänyt myyväni kaikki loput Katyn varsat, mutta upea rautias ansaitsi paikkansa kotitallilla. Kun Tiko kaksikesäisenä hujautti laitumen sähköpaimenen ja lankkuaidan yli, päätin, että siinä on tuleva kenttä- ja estehevosena. Kuitenkin aikaa ei riittänyt rakkaalle orille, joten 2011 loppusyksystä se siirtyi kion, joka omistaa ihanan Romei Dressage -tallin, kenttätiimin joukkoon.

t. Acatlacyin kär, syntynyt 2.4.2011 (i. Bvlgari)
Anna sai kasvaa kaksivuotiaaksi kotona emä-Katyleen, Kid-tädin ja Pippa-isosiskon opissa. Markkinoilla oli hiljaista, mutta tämä kärpäskimo alkoi kasvettuaan näyttää yhä enemmän loistavammalta tulevaisuuden tähdeltä. Tarjouksen tammasta teki evan, ja he ovat aloittaneet kilpailemisen viiden tähden luokista. Tätä kirjottaessa näyttää siltä, että nyt nelivuotiasta tammaa odottaa vielä yhtä loistokas tulevaisuus kuin emällään. Annan omistaja evan kilpailee tammalla kenttäratsastuksen kovatasoisissa luokissa ja mitä olen nähnyt ja kuullut, myös valmentautuu ahkerasti niin esteillä, koulussa kuin maastoesteilläkin.

t. Ptíca kär, syntynyt 14.8.2010 (i. Santonio)
Pippa on Katyleen ensimmäinen varsa. Olin jo pitkään harkinnut tammani viemistä astutettavaksi ja kun sopiva kenttäpainotteinen ori löytyi niin mikään ei ollut esteenä. Isä Santonio asui näihin aikoihin vielä entisen omistajansa luona (ori muutti meille kuukausi myöhemmin). Terve tammavarsa syntyi pari viikkoa ennen laskettua aikaa. Nykyään tamma on jo täysikasvuinen ja kilpailee emänsä tavoin viiden tähden kenttäratsastusluokissa! Muutamia sijoituksia Pippa on jo vienyt, jopa muutamia sinivalkoisia ruusukkeita emänsä Katyleenkin turvan edestä. Tästä neidistä kuullaan vielä.


© K.J

Koulutuksen tulos

kilpailut ja valmennukset

KERJ-II tammikuun 2012 tilaisuudessa (32 + 16,5 + 15 + 10 = 73,5p.)

YLA2 marraskuun 2011 tilaisuudessa (19 + 34 + 24 + 35 = 112p.)
YLA3 kesäkuun 2011 tilaisuudessa (18 + 34 + 23 + 32 = 107p.)

Diploma 12.4.2011 (9-8-9-10-10, 46/50p.)
Diplom 18.12.2010 (9-9-8-7-8, 41/50p.)

kenttäratsastus (50:20-12-12-6)

22.11.2011 Bailador CCI/CIC5 1/29
21.11.2011 Bailador CCI/CIC5 2/29
13.10.2011 Kärmeniemi CCI/CIC5 1/41
12.10.2011 Kärmeniemi CCI/CIC5 2/41
15.09.2011 Koston Suomenhevoset CCI/CIC2 3/22
15.09.2011 Suncourt CCI/CIC2 4/19
13.09.2011 Suncourt CCI/CIC2 3/19
12.09.2011 Bairdon CCI/CIC5 1/6
11.09.2011 Bairdon CCI/CIC5 1/6
27.08.2011 Mabel 'n the tommyknockers CCI/CIC1 3/26
23.08.2011 Kärmeniemi CCI/CIC5 3/24
22.08.2011 Kärmeniemi CCI/CIC5 2/24
20.08.2011 Kärmeniemi CCI/CIC5 1/24
03.08.2011 Kärmeniemi CCI/CIC5 1/28
10.07.2011 Bailador CCI/CIC5 3/25
30.06.2011 Kisakeskus CK CCI/CIC5 2/11
29.06.2011 Kantola CCI/CIC4 3/37
28.06.2011 Kisakeskus CK CCI/CIC5 1/11
28.06.2011 Bailador CCI/CIC5 3/25
19.06.2011 Kärmeniemi CCI/CIC5 1/21
15.06.2011 Ride Club Gringsted CCI/CIC5 4/30
13.06.2011 Ride Club Gringsted CCI/CIC3 4/21
12.06.2011 VV CCI/CIC5 1/25
11.06.2011 VV CCI/CIC5 2/25
10.06.2011 VV CCI/CIC5 3/25
23.05.2011 Idaho CCI/CIC5 3/19
22.05.2011 Idaho CCI/CIC5 3/19
22.05.2011 Kärmeniemi CCI/CIC5 2/30
26.05.2011 B.B Steeds CCI/CIC4 2/30
10.05.2011 Feiron CCI/CIC4 1/12
09.05.2011 Feiron CCI/CIC4 3/12
03.05.2011 Wasbaar CCI/CIC5 1/43
24.04.2011 Fenton CCI/CIC5 1/27
22.04.2011 Fenton CCI/CIC5 2/27
21.04.2011 Dark Side Trakehners CCI/CIC5 1/50
26.03.2011 Juksula CCI/CIC5 1/47
24.03.2011 Prize Team CCI/CIC5 1/38
23.03.2011 Prize Team CCI/CIC5 2/38
31.12.2010 KERJ Cup CCI/CIC5 3/40
31.12.2010 Greater Chelmsford CCI/CIC5 3/30
09.12.2010 Kiiminki CCI/CIC5 3/21
30.10.2010 KERJ Cup CCI/CIC5 4/18
02.09.2010 Miitsu CCI/CIC4 1/33
30.08.2010 Pjortoi CCI/CIC5 4/25
25.10.2009 Ferraro CCI/CIC5 1/43
23.10.2009 Ferraro CCI/CIC5 1/43
19.10.2009 Ferraro CCI/CIC5 1/43
30.08.2009 Ferraro CCI/CIC5 1/26
02.07.2009 Louves CCI/CIC2 2/9

esteratsastus (16:1-3-1)

19.01.2011 Charmyard 130 cm 2/60
16.01.2011 Charmyard 130 cm 6/60
16.01.2011 Charmyard 140 cm 2/60
15.01.2011 Whitehall 140 cm 5/50
15.01.2011 Charmyard 130 cm 7/60
14.01.2011 Whitehall 140 cm 7/50
14.01.2011 Charmyard 130 cm 2/60
13.01.2011 Skurvash 140 cm 6/40
13.01.2011 Whitehall 140 cm 5/50
13.01.2011 Rough Stallions 140 cm 6/50
10.01.2011 Toivoton 140 cm 5/60
31.12.2010 Greater Chelmsford 140 cm 1/40
31.12.2010 Greater Chelmsford 130 cm 5/40
19.12.2010 Windsor 140 cm 3/40
03.11.2010 Twisty Puzzle 130 cm 5/30
25.09.2010 Riiviöt 130 cm 4/40

kouluratsastus (1:1-0-0-0)

14.07.2010 Lime K.N. Special 1/9

Kuulumisia 19.11.2011
"Boom. 50 sijoitusta kenttäratsastusjaoksen alaisissa kilpailuissa. Kiitos ja kumarrus, Katylee k poistuu kenttäradoilta jäätyään kakkoseksi "ottopojalleen" Ruudille ensimmäistä kertaa ja sitten voitettuaan viimeisen starttinsa ikinä! Tammaa en voi kylliksi kiittää sen työskentelystä kanssani. Harva hevonen pystyy valamaan tällaisen rohkeuden ratsastajalle, joka aiemmin sai paniikkikohtauksen nähdessään yli metrin kokoisen esteen. Nyt jatketaan rauhallisemmalla kisatahdilla painottaen lähinnä kouluratsastukseen, unohtamatta tietenkin Katyn mielipuuhaa - esteistä niin kentällä kuin maastossakin!"

Kuulumisia 2.11.2011
"Eikä lunta vieläkään! Itkut. Katyn kanssa käytiin tänään virkistävä kolmen tunnin käyntipainotteinen maasto ilman satulaa, mukaan mahtui toki myös ravia ja vähän laukkaakin. Pakko sanoa, rakastun tammaan aina uudelleen ja uudelleen tällaisilla reissuilla. Sen lämmin, puoliveriseksi erittäin pyöreä ja muhkea selkä on niin turvallinen ja siellä pysyy missä tahansa askellajissa. Kotona villaloimi selkään vähäistä hikeä kuivattelemaan ja sitten tamma saikin tapansa mukaan hengailla vapaana käytävällä puhisten korvaani samalla kun täytin yleislaatuarvosteluilmoittautumista toista kertaa. Ehkä me nyt saataisiin korkeampi palkinto kuin YLA3!"

Kuulumisia 30.10.2011
"Missä talvi? Kaikki puoliveriset kotona ovat nyt ihan nudena, vedeltiin eilen Alpin kanssa klipperillä Katy, Pippa ja Ruuti. Kouluhevoset ovat vielä Britanniassa, nekin pitäisi tänne Suomeen saada aikanaan, ettei kisatauko venähtäisi liikaa. Katyn kanssa päätettiin jättää tämä superaktiivinen kilpaileminen kenttäratsastuksessa, tammalla on kuitenkin niin paljon sijoituksia ja ikääkin alkaa jo olla. En tietenkään voi edes harkita maastoesteitä ja kilpailemista luopumista tietäen, kuinka paljon Katy rakastaa kumpaakin. Niinpä jatkamme ainakin kouluratsastuksen ja rataesteiden parissa niin kauan kuin tamma jaksaa kilpailla pilke silmäkulmassa ja siten, että joudun enemmän pidättämään kuin käskemään! Nyt meno on ainakin vielä erittäin nuorekasta..."

Kuulumisia 17.9.2011
"Syksy on tuonut ikävät sateet mukanaan ja kenttäkin on ollut siinä kunnossa... Onneksi tuli investoitua salaojitetun ja veden läpipäästävän kentän sijaan lämmitettyyn maneesiin, kyllä tuolla mieluummin tuuppailee kuin missään ulkona hyytävässä tuulessa ja vesisateessa. Satula harmaakimon selkään ja menoksi. Tänään päätin tosiaan treenata kouluratsastusta, joka oli jäänyt vähän sivusijalle viime aikoina. Alkuun Katy tuntui olevan kovin kankea oikealle, vasemmalta oli paljon parempi. Verkan jälkeen lähdettiin työstämään laukanvaihtoja joka kolmannella askeleella. Jonkin verran oltiin näitä treenattu jo kesällä, ja ihan hyvin tamma tajusi idean. Sen laukanvaihdot olivat tosin vielä todella kammottavan näköisiä, niistä pitäisi saada paljon siistimpiä ja vähemmän näyttäviä. Uskoin, että ahkeran toiston ja työskentelyn lomassa niistäkin tulisi rutiinia ja saataisiin vähän paremmat pisteet vaihdoista kouluradoilla. Katy tuntui yllättävän mukavalta kädelle ja pohkeelle, vielä tuli niitä laukanvaihtoloikkia, mutta loppui kohden meno taas rauhottui. Otin vähän keskiravia ja lisättyä ravia vaihtojen ohella. Loppuverkoissa harjoteltiin taas Katylle hieman vaikeaa eteen-alas -rentoutumista, joka sujui tänään ihan hyvin. Tavoitteena olisi saada tamma taipumaan eteen-alas pitkällä ohjalla, nyt joutuu vielä pitämään ainakin puolipitkiä ohjia, muuten tamma ei uskalla venyttää itseään kunnolla."

Kuulumisia 22.8.2011
"Kesäsesongin loppuminen aiheuttaa aina omat kiireensä, ja maanantaiksi mua oli siunattu 12-tuntisella työvuorolla. Hevosista Katy oli ainoa, joka tarvitsisi kevyen liikutuksen tai liikutuksen ylipäätään, olihan se ollut eilen rankassa valmennuksessa. Soittelin tutulle gespenstille, ja onnekseni tämä lupautui uhraamaan omaa aikaansa tammalle. Tässä gespenstin kertomus:

mattylla oli kiireinen työpäivä, joten minut kutsuttiin liikuttamaan edellispäivänä kunnon treenissä ollut Katy. Kävimme tekemässä rennon, puolen tunnin mittaisen maastolenkin lähialueilla. Olin kuullut varoituksia tamman hieman hankalasta ratsastettavuudesta, mutta mitään ongelmia ei syntynyt, en tosin vaatinutkaan tammalta juuri mitään. Utelias neiti halusi koluta läpi kaikki matkan varrelta löytyvät pusikot ja sain useaan otteeseen huomautella sille, ettei jokainen nokan eteen osuva puunoksa ole ruokaa. Ravailimme pitkiä pätkiä, mutta emme mitään sen erikoisempaa. Katy oli oikein miellyttävä kokemus ratsastaa ja leppoisa maastoreissu piristi mukavasti meikäläisenkin mieltä."

Kuulumisia 20.6.2011
"Rankan ja tiiviin kenttävalmennusviikonlopun jälkeen pidettiin ihan ansaittu höntsäilypäivä. Oli vähän vilpoisempi keli tuulen ja tihkusateen takia, joten heitin tammalle enkkufiltin alle ja kipusin itse selkään. Chao heitti meille vielä mukaan sadeloimen, jonka sitten taitelin Katyleen pepun, omien reisieni ja Katyleen sään päälle. Käveltiinkin maastossa pari tuntia, löytyi uskomattoman kiva reitti, joka johti harjulle, laskeutui joen rantaan ja lopulta vähän matkaan joen vierusta kuljettua nousi takaisin metsikköön. Tallissa vielä tunnustelin jalat ja hieroin selän. Ei ollut lihasjumeja tai vastaavaa, eihän tuosta hevosesta voi olla kuin ylpeä. Statistiikankin kenttäratsastuksen osalta jaksoin vihdoin päivittää, on se kyllä aika hurja. Ravitermein puhuen 33:sta sijoituksesta 27 on totosijoituksia! Ihan hyvin tällaiselle sirolle tammamammalle. Ilmoittelinpa Katyleen myös Yleislaatuarvosteluun! Ensimmäinen hevonen, jonka sinne uskallan laittaa. Toivottavasti saada edes jonkinlaista palkintoa!"

Kenttävalmennusviikonloppu, 17.-19.6.2011 kotona (valmentajana welma)
"Perjantain kouluvalmennus
Aloitimme viikonlopun tehokkaalla koulutreenillä. Alkuverryttelyssä pyrit saamaan Katyleetä mahdollisimman rennoksi ja eteenpäin pyrkiväksi. Tamma pisti vastaan aina, kun yritit ottaa lisättyä ravia ja ympyröillä se taipui aina aluksi väärään suuntaan. Tämän pienen "jumpittelun" jälkeen se alkoi kuitenkin pikkuhiljaa toimia hienosti. Kun Katylee oli lämmitelty niin ravissa kuin laukassakin, aloitimme varsinaisen treenin pohkeenväistöillä. Väistitte lävistäjää pitkin aina niin pitkälle, kunnes väistöt sujuivat hyvin, jonka jälkeen sait suoristaa ja jatkaa uraa pitkin. Aluksi saitkin väistää melkein lävistäjän loppuun saakka, sillä joko väistöliike oli liian pientä, tai sitten takapää johti. Kun Katylee alkoi vihdoin rentoutua ja myödätä avuillesi, alkoi pohkeenväistökin sujua, jolloin lyhyemmät pätkät kerrallaan riittivät hyvin. Ravissa väistöt sujuivat paremmin, sillä Katylee piti yllä paremman tempon, eikä hidastellut turhia. Siltä alkoi pikkuhiljaa löytyä motivaatiotakin työskentelyyn, jolloin se alkoi astua kunnolla takajaloilla alleen ja sen selkä alkoi pyöristyä. Vähitellen se alkoi myödätä niskastaankin, jolloin koko kokonaisuus näytti oikein hyvältä. Itse istuit rennosti satulassa ja teit lähes huomaamattomia apuja. Pohkeenväistön jälkeen menitte hieman vastalaukkaa ensin loivilla kiemuroilla ja sen jälkeen niin, että menitte ensin pääty-ympyrän myötälaukassa, jatkoitte lävistäjälle ja lävistäjän jälkeen teitte kaksi pääty-ympyrää vastalaukassa. Aluksi Katylee meinasi aina lävistäjällä vaihtaa laukkaa, mutta kun sait asetuksen pysymään aina ulospäin, etkä liikauttanut pohjettasi mihinkään suuntaan, vastalaukka pysyi hyvin yllä. Ympyröillä se kulki hienosti vastalaukassakin, eikä tehtävässä muutenkaan enää tuntunut olevan vaikeuksia. Katyleen laukka oli todella ilmavaa ja pyörivää, todella hienon näköistä. Lopuksi kokosit sitä vielä keskiympyrällä ensin ravissa ja sitten laukassa. Kokoamiset eivät heti ihan sujuneet oikein, mutta vähitellen askel askeleelta Katylee kokosi itseään hienoon, lyhyeen "pakettiin". Tämän jälkeen sait aloittaa rennon eteen-alas loppuverryttelyn, missä Katylee sai venyttää itseään kunnolla alas.

Lauantain estevalmennus
Lauantain estevalkka alkoi reippaassa tahdissa alkuverryttelyn merkeissä. Menit lähinnä kevyessä istunnassa koko ravi- ja laukkatyöskentelyn ajan ja pyrit saamaan mahdollisimman paljon joustavuutta jalkoihisi ja hyvää tuntumaa käsiisi. Katylee oli alkutunnista vähän laiskahko, mutta vertyessään intoakin alkoi löytyä. Rupesin pikkuhiljaa kokoamaan jumppasarjaa kentälle ja tamma vilkuili tulevaa tehtäväänsä korvat höröllä. Rakennettuani esteet kentälle ja kun olitte kävelleet pienet välikäynnit alkulämmittelyn jälkeen, aloititte hyppäämisen. Jumppasarjassa oli viisi estettä ja jokainen oli edellistä estettä 5cm korkeampi. Katyleelle pitkä jumppasarja ei ollut minkäänlainen ongelma-päinvastoin se tuntui nauttivan haastavasta tehtävästään! Sen hypyt ja laskut onnistuivat täydellisesti ja istuit selässä rennosti ja joustit vartalollasi hypyissä hyvin. Hypättyänne esteet ensin vasemmassa kierroksessa muutamaan kertaan, korottelin esteitä niin, että ne olivat taas edellistä aina 5cm:iä korkeampia. Korkein este alkoi nyt olla 110cm ja tämäkös Katyleetä innosti hyppäämään energisemmin. Se teki melko isoja loikkia, joista huolimatta laskeutumiset onnistuivat juuri oikeille kohdille ja ponnistukset olivat hyviä. Se irrotteli oikein kunnolla aina esteen jälkeen karauttamalla lyhyelle sivulle ja välillä lensi pari ilopukkia ja päätäkin se viskaisi puolelta toiselle. Itsekin olit yhtä pirteällä tuulella hevosesi selässä ja naurahtelit tamman intoiluille. Korottelin vielä vähän esteitä ja lopuksi hyppäsitte jumppasarjan, jonka viimeinen este oli 125cm. Päätin lopettaa valmennuksen näihin korkeuksiin, sillä Katylee alkoi olla jo vähän väsähtäneen oloinen. Teitte huolelliset loppuverryttelyt kumpaankin suuntaan, jonka aikana minä keräsin esteet pois kentältä.

Sunnuntain maastoestevalmennus
Katyleen kanssa hyppäsimme maastoestevalmennuksessa monenlaisia esteitä nopeassa tempossa. Aloittelimme helpoilla tukkipystyillä ja -oksereilla, joista jatkoimme haastavampiin muureihin, risuaitoihin, banketteihin ja lopuksi hyppäsitte porrasesteitä. Katylee oli energinen ja malttamaton, eikä aina oikein ollut kuuliainen avuillesi. Tukkiesteillä se vain kaahotti miten sattuu ja sinulla kesti melko kauan saada se pysähtymään esteen jälkeen. Tämän takia tulitte esteille muutaman kerran ravissa ja laukka sujui esteen jälkeen vähän rauhallisemmin. Kun erilaisia tukkeja oli hypätty jo jonkin aikaa, siirryimme hyppäämään melko leveää muuriestettä. Katylee innostui koko ajan yhä enemmän, sen mukaan miten haastavia esteet olivat. Korkeuttakin alkoi esteiltä löytyä pikkuhiljaa enemmän, jolloin tamma keskittyi enemmänkin hyppäämiseen kuin kaahottamiseen. Vaikka kyllä sitä vauhtia löytyi aina esteen jälkeen vaikka muille jakaa! Muurin hyppäsitte suhteellisen hyvin ja rauhallisesti, Katylee ei vilkaissutkaan esteiden ulkonäköä, hyppäsi vain korkealta yli. Innoissaan se viskeli päätään aina ennen estettä ja muutama pukki lensi välillä esteen jälkeen. Muurilta siirryimme hyppäämään risuaitoja, joista Katylee ei oikein piitannut ollenkaan. Välillä se hyppäsi ne rimaa hipoen, koska kyseessä oli "vain" risuesteitä. Muutaman löysän suorituksen jälkeen siirryimme seuraavalle tehtävälle, eli banketeille. Aloititte matalista hypyistä ja laskuista ja lopuksi hyppäsitte melko korkeita banketteja, joiden alastulotkin olivat jo ihan reilun kokoisia. Banketeista Katylee näytti nauttivan erityisen paljon. Se kaahotti menemään täysillä kohti estettä, mutta sai hyvin kaikki jalkansa joka kerta esteiden yli. Ratsastajaa ei vauhti näyttänyt haittaavan yhtään sen enempää kuin ratsuakaan, joten emme keskittyneet sen enempää vauhdin hidastamiseen. Bankettien jälkeen siirryimme viimeiselle tehtävälle, porrasesteille. Ensimmäiseksi hyppäsitte kolmen portaan estettä, jonka jälkeen hyppäsitte vähän haastavampia portaikkoja, joissa oli enemmän askelmia ja korkeampia hyppyjä. Katylee suoritti porrasesteetkin ongelmitta ja vauhti alkoi esteen haastavuuden takia vähän hidastua. Se hyppäsi edelleen suurella innolla, mutta oli jo vähän paremmin kontrollissa. Porrasesteiden jälkeen saitte käydä kahlaamassa vedessä ja suorittaa loppuverryttelyn pienellä maastoradalla, jolla ei ollut esteitä ollenkaan."

Maastoestevalmennus, 23.5.2011 kotona (valmentajana Eln)
"matty ja Katylee lämmittelivät jo hyvää vauhtia pellolla saapuessani paikalle. Päätin, että tänään pitäytyisimme lähinnä perusesteissä, jotta saadaan tuntumaa hevoseen eikä sekoiteta päätä liikaa MM-kilpailuja ajatellen. Aloitimme lähekkäin sijaitsevista tukeista, joiden kanssa ei ollut mitään muuta ongelmaa kuin vauhti. Tamma näytti olevan innoissaan jo aivan pienistäkin esteistä. Ennen seuraavia esteitä saitte hieman päästellä nurmialueen ylä- ja alamäkiä laukatessa. Rauhoituttuaan hieman, luvassa oli vesi ja sen jälkeen olevan lankuista rakennettu pystyeste. Veteen syöksyessätamma innostui taas täysin ja nautti vedestä täysin rinnoin. Kehuin tamman energisyyttä, mutta kehotin hieman hillitsemään hevosta. Hyppy pystyn yli oli melko tökerö johtuen pitkästä laukasta ja sopimattomista askelista, mistä johtuen myös tukkisarjalla oli askelien kanssa ongelmia. Toisella kertaa sait hillittyä laukkaa, jolloin askeleetkin osuivat nappiin kaikilla esteittä. Pituusesteellä pelkäsin tulevan ongelmia, mutta kokeneena kenttäratsastajana kannustit tamman hyvin yli, ja uskon, että Katylee olisi roiskaissut esteen yli kevyesti ilman sen suurempia kannustuksia! Viimeiseksi hypättiin vielä kaksi suurikokoista risuestettä, joiden läpi kimo hyppäsi rohkeasti oksien tullessa lähes tulkoon mukana. Katylee oli kyllä todella hyvällä meiningillä mukana ja nautti joka hetkestä! Kehuin ratsukkoa ja annoin luvan itsenäiseen loppuverryttelyyn."

Kuulumisia 18.5.2011
"Nyt on Katyleen sivut päivitetty! Tamman kuopus on vielä myynnissä nimettömänä, ei ole mikään kiire saada pikkukaveria pois jaloista, pääasia on, että hyvä koti löytyy. Pippa on sen sijaan alkanut jo menestyä äitinsä tavoin, ja Katylee itse sen kun parantaa. Tamma edustaa tässä kuussa Suomea kenttäratsastuksen MM-kilpailuissa, joihin lähtevät myös Kid ja Pippa. Mukana on myös muita kovatasoisia kenttäratsukoita kuten Pjortoin Friewai II ja Igorin Jegor. Hienoa päästä kilpailemaan näin kovatasoisessa porukassa! Tulee jopa sellainen fiilis, että olisi ihan oikeasti tehnyt kunnolla töitä ja kovan työn palkintona päässyt näinkin suuriin kilpailuihin. Katylee onkin ollut avainratsuni kansainvälistymisen kanssa, ensin valloitettiin Ruotsi ja nyt koko maailma."

Maastoestevalmennus, 15.5.2011 kotona (valmentajana Pekka)
"Alkuverryttelyksi ratsukko käveli reippaasti ja hetken päästä kehotin heitä ravaamaan rennolla ohjalla ympäri aluetta, niin ylä- kuin alamäkiäkin. Aluksi tultiin ravissa muutama aloittelijaluokan este lämmittelyksi isompia varten. Tarkoituksena oli saada Katylee hyppäämään keskeltä. Tammakuunteli hyvin apuja ja kulki pienen vastaanhangoittelun ja oikomisen jälkeen keskeltä. Muutaman kerran sisäpohje puuttui ja hevonen oikaisi sisältä. Seuraavaksi siirryimme pätkälle, jonka suoralla oli kaksi risuestettä ja 90 asteen kulman jälkeen talo. Tällä kertaa tultiin laukassa, painotus oli suorissa teissä ja hyvissä hypyissä. Katyleellä oli erittäin reipas ja yllättävän suuri laukka. Aluksi hevonen ei noteerannut pohjetta, vaan oikoi kuin aikaa vastaan ratsastaessa. Kun ratsastaja keskittyi enemmän pohkeisiin ja esteelle tuomiseen, Katylee alkoi tajuta jutun juonen. Hetken päästä saitte ravailla hetken rauhassa ja sitten kävellä pitkin ohjin. Sillä välin kävelimme aukealle, jossa tähtäimeemme asetimme tukkiesteen, pöydän ja läpihypyn. Ratsukko ravasi hetken, teki muutaman voltin ja laukkasi hetken uralla. Katylee konkarina ei kyttäillyt juurikaan mitään, hienosti se hyppäsi suurin piirtein keskeltä ja venytti itsensä jokaisen esteen yli. Lopuksi kokeiltiin muutamaa maastoestettä tiukoilla ja vaikeilla teillä sekä lyhyillä väleillä, ja hypyt tulivat hienosti keskelle."

Kuulumisia 12.4.2011
"Oli tietenkin aivan pakko. Kuten moni varmaan tietääkin, Imported SIM Horses Worldwide avasi juuri Evaluations -osion, joka toimii samoin kuin Ruotsin Bedömningsstation. Ruotsistahan meiltä löytyy juuri ja juuri Diplom. Katylee oli rauhallinen - itse olin totaalinen hermoromahdus. Tessa omistaa yhden virtuaalimaailman vanhimmista talleista, Southern Acres Incin, joka keskityy lähinnä arabialaisiin ja arabirotuihin. Tuomarina olisi siis rodun pitkäaikainen kasvattaja! Mitähän hän mahtaisi tuumata rimpulasta arabialaisesta puoliverisestä? No, hänpä tuumasi Diplomaa ja vain muutamaa pistettä vaikka täydet pisteet! Erityisiä kehuja tuli askellajeista, rakenteesta tulikin hieman pienemmät pisteet. Taas saa olla ylpeä tammasta!"

Kuulumisia, 2.4.2011
"Oma seura (PZT) järjesti kenttäkilpailuja ja päätettiin tyttöjen kanssa avata kausi helpoilla luokilla, viime kausi päättyi osaltamma KERJ-Cupiin, josta Katylee vei viiden tähden b-radalta kolmannen sijan. Ilmoitin alkukevään heikoista treeneistä huolimatta tytöt yhden tähden luokkaan. Ensimmäisenä päivänä Katylee sijoittui toiseksi, ja toisena päivänä voitti luokan! Hieman hitaammin syttynyt Kidkin pääsi sijoille, tullen viidenneksi. Muutto uuteen talliin häämöttää ja kisakausi on vihdoin avattu! Tällä kaudella aiomme painottaa täällä Suomessa enemmän kenttäkilpailuihin. Lisäksi tarkoituksena olisi treenata kunnolla seuraavan kuukauden maailmanmestaruuskisoihin! Tämä kausi vietetään pääosin koto-Suomessa kenttiksiä kierrellen, unohdetaan Ruotsi vähäksi aikaa... Valmentautuminenkin on vähän jäänyt, mutta tarkoitus olisi keskittyä etenkin maastoestevalmennuksiin. Toiveissa olisi myös löytää kaksi- tai kolmepäiväinen valmennuskurssi, jossa käydään maasto-osuuden lisäksi myös esteitä ja koulua."

Maastoestevalmennus, 28.12.2010 kotona (valmentajana Laura M.)
"Pyysin sinua lämmittelemään Kathya pienellä nurmipalstalla jokaisessa askellajissa ennen hyppäämistä. Tamma vaikutti innokkaalta ja halukkaalta liikkumaan, saitkin tehdä töitä pitääksesi vauhdikkaan Kathyn hallinnassa ja keskittymään työskentelyyn. Kun tamma alkoi olla tarpeeksi lämmennyt, pyysin hyppäämään verryttelyhypyksi muutaman kerran noin 80 senttistä tukkia, jonka edessä oli pensasaita. Lähestyminen oli oikein mallikelpoinen, mutta Kathyltä täytyisi saada hieman ylimääräistä virtaa pois ennen isompia esteitä. Parin hypyn jälkeen käskin tulla linjana samaisen tukin ja sitten banketin, joka oli pitkä ja sen päällä oli pieni risueste. Kathy alkoi vähitellen rauhoittua ja lähestymisetkin oli nyt hallitumpia. Tukkieste meni mallikkaasti ja Kathy tuntui nauravan sen pienelle korkeudelle. Hyppy banketille oli muuten oikein hyvä, mutta meni turhan reunaan. Sait tamman kuitenkin suoristettua ja risueste sujui hyvin päällä. Lasku takaisin tasaiselle maalle oli hallittu, hieman jäit Kathyn suuhun kiinni ja sitä tamma vähän protestoi pään heittelyllä. Kun tämä tehtävä oli tultu kahdesti lisäsin loppuun vielä kopin, joka oli noin 120 sentin korkuinen. Tukki ja banketti sujuivat oikein hienosti, mutta koppia Kathy hieman säpsähti. Kannustamalla tamma kuitenkin hyppäsi kenguruloikalla esteen yli ja saikin rutkasti kehuja. Käskin tulla heti perään suurelta ympyrältä kopin, jotta saataisiin siitäkin onnistunut hyppy. Kun koko tehtävä oli mennyt mallikkaasti hypättiin loppuun vielä pari kertaa toista bankettia, josta oli hyppy suoraan veteen. Näytit ensin veden Kathylle ja sitten lähestyitte estettä. Tempo oli hyvä ja hyppy banketille tasapainoinen. Alastulossa jouduit hieman kannustamaan Kathya, mutta laskeutuminen oli hillitty ja tasapaino säilyi tammalla hyvin."

Maastoestevalmennus, 14.12.2010 kotona (valmentajana Snniiff)
"Lämmittelitte huolellisesti kentällä. Pyysit tammaa hyvin muotoon ja pidit tuntumaa yllä. Kun verryttely oli ohi, lähdimme maastoesteiden luokse. Olin kuullut pikkulintujen laulavan, että Kathy oli kieltänyt viimeisimmissä kenttäkilpailuissa tukilla, joten aioimme selvittää, oliko itse esteessä jokin ongelma. Aluksi pyysin teitä hyppäämään muutaman risuesteen. Ei mitään ongelmaa! Kathyn hyppytyyli oli lennokas ja tasainen, suoraan läpi esteestä ilman epävarmuuden häivääkään. Tamma ei kertaakaan kuvitellut ryöstävänsä seuraavalle esteelle, vaikka vauhti olikin hirmuinen, vaan jäi odottamaan pyyntöäsi. Kun siirryimme tukille, ei tamma reagoinut mitenkään. Se hyppäsi tukin kuin vanha tekijä. Laukka oli hieman holtitonta joka hypyn jälkeen, mutta korjasit aina tamman kuulolle. Hyvää yhteistyötä!"

Kuulumisia 2.12.2010
"Katyleen kanssa on lähtenyt sujumaan erittäin hyvin. Parempaa päätöstä ensimmäiseksi hevoseksi pöydän puhdistuksen jälkeen ei olisi voinut edes ajatella. Tiedätkö sen tunteen, kun viiletät täyttä kansainvälisten kenttäkilpailujen maastoesteradalla edessä 130 senttiä korkea tukkieste, ja olet satavarma, että hevonen ylittää sen ongelmitta? Sellainen tunne on Katyleen selässä aina. Varmuus vain uhkuu hevosesta. Oikeastaan, Katyleen omistaminen on kuin omistaisi monta eri hevosta. Kotona se on hellyttävä halihevonen, jonka kanssa voi lähteä maastoon ilman varusteita vaikka suurkaupungin häliin tietäen, ettei se säikähtäisi juurikaan mitään. Kisoissa se taas on kuin ihmisen mieli, toimii pienimmistäkin avuista eikä turhia pelleile. Voi että minkä hevosen olenkaan saanut käsiini."

Maastoestevalmennus, 29.11.2010 kotona (valmentajana Yoshii)
"Hioisimme tänään hieman tekniikkaa ja lähestymistä erilaisessa temmossa - vaihdeltaisiinkin reippaasti tempoa ja ratsastettaisiin vain kahden esteen sarjaa. Lämmittelit verkkaisesti nurmialueella ja pyysin sinua hyppäämään 50cm risuesteen ihan vain kokeeksi. Meni hyvin, vaikka tamma olikin hieman malttamaton. Aloimme hyppäämään sarjaa, risueste 100cm ja monta tukkia päällekkäin -tyyppinen este 125cm. Pyysin sinua lyhentämään laukkaa reilusti ja menemään lyhyessä, kootussa laukassa risuesteelle ja pidentämään ennen tukkia. Ohjasi olivat hieman lyhyet, mutta toisella kerralla liian pitkät. Kerrattiin sopivaa ohjasotetta esteellä hetki, kunnes hyppäsit esteet puhtaasti ja hyvällä tuntumalla. Pyysin pidentämään laukkaa reippaasti, meni hyvin ja tamma kuunteli. Meinasi kyllä esteiden jälkeen napata evästä nurmelta, mutta vetäisit pään hyvin ylös horjahtamatta paljoa. Hyppäsit sarjan muutamia kertoja vapaalla tyylillä. Tamma oli jokseenkin hätäinen, mutta reippaat jalat sekä hyvä ohjastuntuma muutti asian. Loppuverruttelyn teitte maastossa kävellen."

Katylee k on virtuaalihevonen. Kaikki tältä sivulta on täysin fiktiota eikä kuvissa esiintyvällä hevosella ole mitään tekemistä sivujen sisällön kanssa.
Katylee k is a sim-game horse. Everything represented on this website is fiction and the horse in photos has nothing to do with any of the content.

Sivulla esiintyvän materiaalin kopiointi on ehdottomasti kielletty.
All rights reserved.